Activitats

Serveis

  • Festes d'aniversari

    FESTES D'ANIVERSARI PRAT DE LLOBREGATFIESTA DE CUMPLEAÑOS PRAT DE LLOBREGATVOLEU PREPARAR UNA FESTA D’ANIVERSARI PER AL VOSTRE FILL/A? I QUE SIGUI ORIGINA

  • Animació

    El Centre d'Esplai El Globus posa al teu abast un equip de professionals per a dinamitzar els teus actes amb una gran varietat d'activitats. Entre d'altres a

  • Serveis a escoles

    Oferim serveis escolars del lleure dins del centre escolar (monitoratge per menjadors i excursions, acollida matinal i activitats extraescolars),sota un crite

Qui som - Ideari

Som una associació socioeducativa sense afany de lucre que treballem per l'educació en el lleure infantil i juvenil al poble. Realitzem una tasca educativa, social i d'interès públic. 

Eduquem a partir d'un ideari amb valors com la solidaritat, el respecte a les persones i al medi ambient, la no discriminació per qüestió d'ètnia, gènere, edat o origen. Fomentem la creativitat, la cooperació, la llibertat i la responsabilitat.

Història

El Centre d'Esplai El Globus es va fundar l'any 1984 per cobrir les necessitats educatives de lleure dels infants i joves a la població. L'ajuntament hi va col·laborar amb la cessió d'uns locals. L'Esplai El Globus es va convertir de seguida en una entitat d'esplai diari amb un volum considerable d'activitats.

El 19 de gener de 2015 comença una nova etapa a les noves instal·lacions de lleure per a infants i joves al Prat de Llobregat, al Passatge Arús 12, a un local cedit per la “Cooperativa Obrera de Viviendas”. La necessitat per part de la "Cooperativa Obrera de Viviendas" de crear un espai de lleure infantil i juvenil i de l’Esplai el Globus d’ impulsar un nou projecte al sector Barri Marina, va donar com a resultat aquesta unió per impulsar els valors cooperatius. Davant aquesta nova situació, l’entitat podrà impulsar encara més les activitats que ja estan en marxa i iniciar-ne de noves.

Treball

Apostem per l'educació en el lleure, per la formació integral de l'infant i jove, tot reforçant valors, imprescindibles per a la seva evolució: la tolerància, la solidaritat, la cooperació, la integració social i multicultural, el respecte, l'autoestima.... Tot això ajudant-los a ser crítics i emprenedors.

Com cada any, elaborem un projecte pedagògic, ampli i obert a l'actualitat i a les necessitats dels infants i joves. Aquest projecte és el punt de partida de les diferents activitats. Procurem sempre treballar tenint en compte les noves tendències, procurant seguir els canvis socials amb activitats innovadores, apropant-nos així a les seves inquietuds.

La principal activitat es centra en l'activitat diària, que mai ha deixat de fer des del seu naixement. En ell procurem treballar valors com la presa de responsabilitats, la capacitat de decisió pròpia o el fet de compartir amb els altres.

Activitats

L’esplai organitza diferents activitats per a infants i joves:

Esplai diari i de dissabtes. Te un caràcter periòdic, diari o de cap de setmana.

Colònies. Són activitats que afavoreixen l'experiència de la vida en grup, el contacte amb la natura i les activitats creatives i de formació. Les estades es fan en cases de colònies i solen durar varis dies.

Casals. Són activitats diàries en període de vacances, de tot el dia o només matins, amb una durada variable, generalment d'un mes. Es fan a un col·legi.

Campaments o Acampades. Són estades amb tendes de campanya instal·lades provisionalment en un lloc de muntanya, amb la qual cosa s'accentua més el contacte amb la natura.

Rutes. Són activitats de caràcter itinerant, normalment es fan a peu, però també emprant algun mitjà de transport: bicicleta...

Excursions. S'organitzen excursions de tot tipus, també familiars.

L'Esplai El Globus també organitza i participa activament en les activitats que l'ajuntament, la "Cooperativa Obrera de Viviendas", els esplais i altres entitats de la ciutat ofereixen conjuntament als infants i joves del Prat. Algunes d’aquestes activitats son:

Castanyada
Fira d'entitats
Pratijoc
Pratilleure
Festa Esplai
Carnestoltes 
Rua de Carnestoltes
Dia del cooperativisme 
Pratifolk

Convenis i suport

El centre d'esplai el Globus es una entitat que manté convenis anuals i suport de l'ajuntament del Prat de Llobregat.

També rebrem el suport de la “Cooperativa Obrera de Viviendas”, els quals ens han cedit el local a on actualment duem a terme totes les nostres activitats.

Formem part de la comissió d'Entitats de Lleure de la ciutat, creada l'any 2001, juntament amb la resta d'esplais i agrupaments escoltes del Prat. Des d'aquesta comissió coordinem diverses activitats i treballem per l'evolució i el reconeixement social de la nostra tasca.

Treballem conjuntament amb les diferents entitats i col·lectius que ens envolten, amb el suport, l'intercanvi d'experiències, de materials i projectes.

El Centre d'Esplai El Globus es membre integrant de Fundesplai. Fundesplai és una entitat sense afany de lucre que té per finalitat reforçar, ampliar i millorar la tasca dels centres d'esplai i la seva vinculació i organització en el territori.  Totes les entitats que integren la Fundació catalana de l'esplai comparteixen uns valors que orienten i defineixen la seva acció educativa i social: utopia, solidaritat, iniciativa i felicitat.